HELA SVERIGES HÄLSOBOOST

SPA / POOL / DESIGN / INREDNING / HÄLSA

Må - Fre: 08:00 - 17:00

VÅRA DÖRRAR ÄR ALLTID ÖPPNA

Att välja rätt badkar

Badkarsplatsen är en oas av avkoppling och välgörande njutning. Vi visar dig olika badkarsstilar och ger råd om vad du bör tänka på när du väljer det perfekta badkaret för dig.

Nedsänkning i ett varmt bad är inte bara en njutning utan det är också vetenskapligt bevisat att det är hälsosamt. Regelbunden användning av varma bad kan förhindra hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och lindra depression, sömnsvårigheter och högt blodtryck.

Fokusera på funktionen

För de som vill ha ett badkar i badrummet finns det många alternativ att välja mellan, såsom olika modeller, material och stilar. Det första steget är att tänka på vilken funktion du vill ha i badkaret. I mindre badrum är det en fördel att ha badkaret som både dusch och bad. I ett större badrum kan ett fristående badkar bli ett vackert blickfång. De fyra huvudtyperna av badkar inkluderar hörnplacerade, fristående, duschbadkar och massagebadkar.

Hörnplacerade badkar

Det klassiska hörnplacerade badkaret är rektangulärt och omgivet av paneler, men det finns även andra former och modeller. De har ofta breda kanter som fungerar som avställningsytor. Istället för paneler kan hörnbadkaret byggas in eller kaklas in.

Ett inbyggt badkar ger en snygg och lyxig känsla, men det är också dyrare och krångligare om något skulle hända med badkaret eller dess anslutningar.

Fristående badkar

Ett fristående badkar kan bli ett fantastiskt designelement i badrummet och höja upplevelsen till en helt ny nivå.

Fristående badkar passar bäst i medelstora eller stora badrum där det kan stå fritt. De finns i många olika storlekar, former och material och är ofta tillverkade i en enda form.

Duschbadkar

Ett duschbadkar är utformat för både dusch och bad och är en bra lösning för mindre eller medelstora badrum.

Du kan också välja att anpassa duschområdet med en glasvägg för att hindra vatten från att stänka ut i badrummet.

Massagebadkar

Med ett massagebadkar får du inte bara ett avkopplande bad utan även rygg-, fot-, botten- eller helkroppsmassage och ljusterapi med mera. Men det är en större investering. De flesta massagebadkar är hörnplacerade, men det finns också fristående modeller.

Vid val av massagebadkar är det viktigt att kontrollera ljudnivån, användarvänligheten i styrsystemet, att slangarna är PVC-fria samt vad som gäller för garanti och service.